Cesta do hlubin študákovy duše

Autor: Žáža Krásná

Datum akce: 25. – 28. 10. 2015

Jakožto centerforward, střelec z každé pozice Kulík, jsem byl určen Vám povyprávět, jak jsme se utkali v nerovném souboji profesor X žák!

V pátek 25. 9. 2015 po příjezdu většiny účastníku na místo setkání proběhly přijímací zkoušky na tamější gymnázium. Profesorský sbor pečlivě hlídal žáky, aby pracovali samostatně a neopisovali. MARNĚ! My opisovali. 🙂 Po vyhodnocení testů byla většina žáků přijata, až na žáky Kulík, Vaněk, Pošusta. Ti byli nakonec přijati po ústním pohovoru, Kulík ale s výstrahou. Žáci dále byli rozřazeni do tříd Septima A – Vaněk (Ťuťanka), Kulík (Žáža), Ždimera (Ráďa), Krhounek (Mireček) a Benetka (Majda) – s třídním profesorem Matulkou (Jura) a Septima B – Mazánek (Adam), Chalupová (Verda), Pošusta (Žanda), Peterka (Honza), Máňa (Věrka) a Čuřil (Jíťa) – s třídním profesorem Lejsalem Plejtvákem (Pavel). Žáci se nestihli ani pořádně rozkoukat v nové třídě a už se do třídy hrnul profesor Kolísko (Radim) s básní na rtech. Chytřejším žákům bylo hned jasné, že bude probíhat hodina češtiny a že profesorský sbor neznalost básně tvrdě trestá. Studenti měli připravené básně krátké a úderné, dlouhé a nudné, sprosté a další. Profesorský sbor doplňovali ještě slečna suplentka Boženka Lachoutová (Laďka) a pan ředitel Prof. Mrož (Jirka).

V sobotu se třídy po snídani vydaly na školní pozemky zvelebovat zeleň, ořezávat nohy stolů a připojovat tiskárny k výpočetní technice. Přípravy oběda se ujal profesor Lejsal a se svými pomocníky zvládli oběd připravit v rekordním čase.

Odpoledne se třídy s profesorským sborem odebraly na soutěž Školní pohár. Soutěžilo se v mnoha disciplínách mezi septimou A, B a profesorským sborem. Disciplíny: hod oštěpem, fotbal, vybíjená, hod čímsi na cosi, slepoň na trase a podobně. Klání to bylo veliké a dramatické, ale vítězem může být jenom jeden, a proto se z vítězství radovala Septima A. Jistě to bylo hlavně kvalitními fotbalisty, kteří se ve třídě vyskytují.

V průběhu večera byl na 11 hodin podmínečně vyloučen student Kulík, který si vyloučení vysloužil tím, že řekl panu profesorovi Lejsalovi „NEČUM“!

V neděli ráno byli za buřičství na 5 hodin podmínečně vyloučeni ještě studenti Vaněk a Ždimera. Kulík po odpykání 11 hodinového vyloučení obdržel ještě 15 minut za to, že profesora Lejsala nazval Plejtvákem.

V neděli po rozdání podmíněných vyloučení se třídy s profesorským sborem odebrali na školní výlet. Cestou šly třídy pochodem a prozpěvovaly si veselé písně. U Mníškova kříže je čekala první část branného kurzu, nácvik pochodu a ulehání do krytu. Poté následoval útok ze zálohy granáty.

Septimy A a B během výletu měly nenápadně sledovat profesorský sbor a plnit jejich těžké úkoly (sečíst roky svého narození, zjistit nadmořskou výšku, udělat společně 50 dřepů a 10 shybů – 4 shyby společnými silami udělali Chalupová s Kulíkem). Cílem výletu byla exkurze do elektrárny na Vranovské přehradě. Zde se k nám připojil i školník Peťule (Pirát) a Čuřil (Jíťa), který opět sežral párek nevalné chutě. Exkurze studenty i profesory tak navnadila dále se zajímat o přehradu a řeku Dyji, že je v Granátové zátoce zasáhla doslova zlatá horečka. Všichni odcházeli z výletu s plnými kapsami. Směr: škola! JSME BOHATÍ!

Ve škole je už netrpělivě očekával profesor Kolísko, který se postaral o přichystání večeře.

Večer následoval ještě další zábavný program. Profesorský sbor se snažil rozluštit, jaký žák se skrývá pod převlekem. Vedli si skvěle, zaměnili jenom Adama s Verdou a Žážu s Majdou.

Den studenti ukončili filmy s hvězdičkou a doplňujícími otázkami k nim. Zde nevynikal jedniček chtivý Vaněk 🙂 🙂

A konečně tu byl den D, výzo, PRÁZDNINY. Všichni studenti nakonec prolezli do dalšího ročníku. Našli se šprtíci, jako třeba Mazánek a Krhounek, ale také žáci zralí na kriminál (Benetka, Vaněk). Už to vypadalo, že žáci se budou moci rozutéct na prázdniny, ale ejhle, objevil se utajovaný časopis ŘEV SEPTIMY!! Který smrdutý kojot to psal?! Další rok nám profesoři asi pěkně osladí…

Tak zase příště, kojoti…

Váš nejlepší hráč, Vojta Kulík (Žáža)

cesta do hlubin študákovy duše

Napsat komentář