Kuchyňská odyssea 2015

Autor: Věra Nováková
Datum akce: 29.-30. května

Vzhledem k malému potu účastníků, jsme se dohodli, že se všichni vejdeme do dvou aut. Jelikož disponuji řidičským průkazem a moji rodiče autem, musela jsem v pátek odpoledne projet Brnem a dvakrát! parkovat. Prvně jsem nabrala Péťu a pak jsem skončila na parkovacím místě pana ředitele Exmostu. Naštěstí byl někde pryč a za tu chvilku se nestihl vrátit. Vzhledem k rozkopaným silnicím se cesta přes Třebíč trošku protáhla, ale druhé auto, které zvolilo cestu po dálnici přijelo se svým osazenstvem (Pavel, Laďka, Jura a Radim) takřka ve stejnou dobu. Sraz jsme měli v Předíně u Babičky, kde jsme nabrali nářadí a odjeli na tábořiště.

Vím, že zápis není od toho, aby dokumentoval, co jsme kdy jedli, ale na této akci bylo něco podivuhodného. Začalo to už v Brně, kde Mirek přivezl hromadu řízečků zbylých ze včerejší oslavy. Když se potom Pavel vytasil se svým grilem a naloženým masem, bylo nám jasné, že budeme mít masovou dietu. Někteří otrlí masožrouti si i k snídani dali špekáček.

Páteční večer jsme strávili pod stříškou kuchyně. Jediná aktivita stojící za zmínku bylo focení mlhy. Bylo to asi takto: Po krátkém deštíku se nad loukami (mimochodem nepokosenými a pokojně se vlnícími (nádhera!)) začala tvořit nízká mlha. Zatímco jsme se kochali pohledem na toto úchvatné panoráma, dostal Mireček nápad. Běžte se někdo schovat za mlhu! A tak jsem (k překvapení všech) jeho rady uposlechla, nazula holínky a běžela do půli louky. Prý mě tam opravdu bylo vidět jen od pasu nahoru. Laďka to celé fotila, ale na fotkách to úplně nevyznělo. Každopádně jsme se dobře pobavili a hlavní aktérky pak sušily zbytek večera mokré kalhoty.

V sobotu jsme vyrazili na louky i s motorovou pilou, kterou se nakonec podařilo nastartovat. Dokud jsme neviděli ty obrovské stromy, nemohli jsme patřičně ocenit nápad vzít s sebou motorovku. A tak jsme se vrhli do díla a zápolili s kládami a větvemi zabodnutými skoro metr do měkké hlíny. Z práce nás vyhnal až odpolední déšť. Protože někteří spěchali na nedělní oslavy či co, tak jsme akci rozpustili už v sobotu večer. Já s Mirkem jsme den uzavřeli návštěvou Telče, kde přibyl nový kruhový objezd a kde zrušili jediný semafor ve městě.

Napsat komentář