Silvestr 2017

Autor: Efka Magulová

Datum akce: 29. 12. 2017 – 1. 1. 2018

Letošní oslava Silvestra v Ptenském Dvorku byla oproti těm předchozím klidnější, a možná i proto se množství zničených věcí výrazně snížilo. Také množství lidí bylo o něco nižší, a hlavně konstantně proměnlivé –  jistá nejmenovaná královská rodina s příbuzenstvem odřekla svou účast těsně před začátkem letošní mega akce, Žanda odjížděla a přijížděla ve velmi nepravidelných intervalech, a i já jsem dorazila o den později.

Na množství dovezených nápojů a snězených kuřat to ale mělo pramalý vliv. A vlastně i na průběh samotné akce. Sice se letos neprohýbal strop pod skákající hordou lidí, ani nemáme na břiše vzpomínky na opakované ne vždy dobrovolné pupendo, nikdo z nás netančil na stole, pes nesežral alobal od kuřat a ani bazének na záchodě nedosahoval obvyklých rozměrů, ale jako každý rok se jedlo, pilo, hrály se deskovky, hodně se mluvilo o procházce, 4 hodiny se grilovala kuřata, která pak byla naprosto neobřadně během pár minut sežrána, se šampaňským v ruce se pak počkalo na Silvestrovskou půlnoc, kdy se sice neodpálily někde ztracené a dlouho hledané Římské svíce, zato se spálilo velké množství prskavek a Jura s Radimem zničili zábradlí (na způsob provedení se budete muset zeptat jich, protože podle mě jen seděli, a pak se najednou váleli oba na zemi). Přesto všechno se nám podařilo si houfně popřát šťastný nový rok a po shlédnutí všech ohňostrojů v okolí jsme ho šli oslavit další partičkou Bangu a jinými zajímavými, často nám úplně neznámými, deskovkami.

Na Nový rok proběhl tradiční úklid chaty, její předání Radimovým rodičům a hromadný odjezd na sváteční oběd. Další zátěžová zkouška Ošťádalovic chaty zase za rok 🙂

Napsat komentář