Lotrando a Zubejda

Autor: Petra Bartošková
Datum akce: 29. 4. – 2. 5. 2018 (Velikonoce)

Za lesy hlubokými a kopci oblými se rozkládá půvabná česká kotlina. Kromě obyvatel počestných a pracovitých tu ale bydlí také loupežníci… Velikonoce roku 2018 se nesly ve jméně loupežnického synka Lotranda, a taky trojnásobné oslavy kulatých narozenin. Co na tom, že kulatá jubilea nastala už v roce minulém, oslavit se to musí! Gáza, Laďka a Jíťa dosáhli společně důchodcovského věku 90 let. Přesto (a nebo právě proto) se program nesl v duchu zábavných her, aktivního pohybu a samozřejmě práce pro NP Podyjí.

Na místo jsme se začali sjíždět už od čtvrtka (nejvěrnější a nejvytrvalejší z nás 😊) a v pátek to vypuklo naplno. Program se nesl v duchu loupežnickém, plnili jsme roztodivné úkoly fyzické i intelektuální zdatnosti. Být loupežníkem totiž není jen tak. Navíc loupežníkem o Velikonocích. Takže nás samozřejmě čekaly úkoly, u nichž plato vajíček bylo nezbytnou rekvizitou, jakož i každoroční soutěž o duhovou kuličku (tu vyhrál Jura). Za zmínku rozhodně stojí promyšlené dary, zejména specializované číslo časopisu ABC s ústředním hrdinou Jirkou Gazárkem. Nejedna slza se zaleskla v oku obdarovaného.

V sobotu i v neděli jsme vykonali záslužnou práci pro návštěvnické centrum v Čížově, to aby si nás pozvali i příští rok. Všichni už se totiž těšíme.

Napsat komentář