Valná hromada 2018

Autoři: Verča Mikolášková, Šimon Rýpar

Datum akce: 23. – 25. 2. 2018

Šimon
Jelikož se Valná hromada měla odehrávat až v sobotu odpoledne, v pátek na večer se sešlo jen pár jedinců kteří si řekli že jeden den na hry je prostě málo.
Po těžkém nákupu a lehké večeři začalo herní klání. Večer se vystřídaly hry strategické (Terra Mystica) i různé karetní ( Dixit, Bang či dosti povedenou novou hru Opráski). Hrálo se dlouho do noci a vstávalo se o to později.

Verča
V sobotu ráno většina z nás ještě vyspávala herní horečku, ale našli se i jedinci (zejména děti a násilím vzbuzení rodiče), kteří se už čile pouštěli do kreslení, hraní a sledování olympiády v televizi. Mezitím přibývali další účastníci, kteří se vzorně zapisovali na prezenční listinu.

Celé dopoledne se neslo v odpočinkovém a povídacím duchu. Na oběd byla hrachová polévka a pečená kuřátka s rýží, nechyběla ani zelenina (mňam).
Po poledním klidu jsme se již tradičně vrhli na povinnosti, které se tak na valné hromadě dělají, například jsme se (velmi) hromadně vyfotili, hlasovali o všem možném (samozřejmě nadpoloviční většinou), pochválili se a volili novou radu Zvonku. Při této příležitosti jsme měli čest slyšet motivační projev zakladatele Zvonku Tondy Tomka, který nás velmi povzbudil. Do rady se s úspěchem probojovali:
Zora Bedla Rýparová, Jiří Švec, Petra Vavrincová, Věra Nováková, Adam Hrouda, Radka Cieslarová a Šimon Rýpar, takže myslím, že nás čeká budoucnost nabitá mladistvou energií.

Po náročném rokování následovalo promítání fotek (ta s pracujícím Adamem je určitě photoshop) a volná zábava. Někteří se šli projít ven, jiní něco pojedli, ale stejně se většina z nás vrátila k deskovkám a kartám.
Já jsem se sice vypařila už okolo jedenácté, ale i tak jsem si to moc užila. Nejvíc mě dostala úvodní věta tety Dandy, kterou se chtěla dozvědět novinky o našem malém pejskovi:
„Tak co ten váš strhávač jelenů?“

Takže dík,
Verča Mik.

Šimon
Toho dne se hrály především hry stejné jako den předchozí plus Ligreto a jiné postřehovky, což ocenily zejména děti. Mezitím se u Bangu podařilo pár lidem vytočit Radima s jejich taktikou- netaktikou (tolik jsem se u hry nenasmál ani nepamatuju). Když se po půlnoci začali rozcházet ti co jeli domů, hrálo se stále do podobné hodiny jako minulou noc. Vstávat se bohužel muselo dřív.

V neděli hrály hry jen ty největší ranní ptáčata (děti) ale ne na dlouho. Muselo se uklízet. Kupodivu bylo uklizeno vcelku rychle, stačilo si jen říct: ahoj tak zas co nejdřív na viděnou a jet domů.

Byla to skvělá Valná. Sice jsme nešli ven, ale tolik her za sebou si člověk nezahraje za celý rok.
Šimon Rýpar (toho času poprvé zvolen do Rady 😀 )

Fotky z Valné si můžete prohlédnout na našem Facebooku: https://www.facebook.com/pg/Zvonek-107282549446927/photos/?tab=album&album_id=837650226410152.

Napsat komentář