Ať žijí duchové!

Autor: Tey Hudečková

Datum akce: 14. – 16. 10. 2016

Po příjezdu na hrad Brtník, který byl načasován přesně na čas, jsme byly přivítáni a odvedeni do naší klubovny. Musím podotknout, že střecha hradu byla v dezolátním stavu, a tak ji bylo potřeba opravit. Po předání našich zásob bylo zjištěno, že se ve sklepení našeho hradu nacházela jakési „zaříkadlo“, a jelikož jsme mohli tohle zaříkadlo brát po kouskách, tak každý nasadil statečný výraz a šel.

rodinkaCesta k cíli byla dlouhá a temná, na konci byla místnost s takzvaným „mučícím nástrojem“, ke kterému jsi musel přijít a křídou se podepsat. Byl to velice nevlídný pocit být tam dole, mrazilo tě na zádech a měl jsi pocit, že jsi tam nebyl sám. Což byla pravda, nebyl. Někteří říkali, že to byla pouze meluzína nebo ozvěna, ale to nebylo ani jedno z toho.

Poté co byly shromážděny všechny kousky zaklínadla, tak se všichni přišli na nádvoří a znenadání se objevili. Duchové, Leontýnka a rytíř z Brtníku. Oba dva nás velice vřele pozdravili, a souhlasili na velké hostině, na které bylo domluveno opravení střechy.

Ráno po probuzení bylo něco špatně. Leontýnka už nevypadala jako ladná, mladá a hezká dívka, ale spíše jako na drogách a zkorumpovaná modelka. Byl to šok. Zjištění, že už nejsi ve své době, ale o 50 let později.

vousyKaždopádně hrad byl zase zanedbán, ale jelikož návštěvnost hradů nevynáší moc peněz, tak napadlo Leontýnku vytvořit z hradu nevěstinec s kasínem. A jelikož dívky a dámy v kasínech nejsou moc vítané, tak z nich museli být přetvořeny na pány s rozlišnými tvary a délkami knírů.

tomNa přetvoření hradu byly potřeba peníze a jelikož ti, kteří mají kasíno, mají i moc, tak jsme si ty peníze vysloužili ochranou okolních vesnic. Musím podotknout, že když jsi vyděl Leontýnku v akci, tak to to mohlo způsobit určité oční problémy. A tak vesnice byly úspěšně ochráněny od ostatních vymahačů peněz (ne, že bychom my byli). Obnos peněz, který jsme dostali, v pohodě stačil na přestavbu hradu a v týž den se proto konalo oficiální zahájení, ve kterém si všichni vedli velice dobře, a tak byli vystaveny pouze tři úpisy (z toho dva od Veverčáka). Další den bylo focení před kasínem a rozloučení.vši

Napsat komentář