Kdo si hraje, nezlobí… VII

Autor: Peťa Vavrincová

Datum akce: 11. – 13. 12. 2015

Tradiční předvánoční deskohraní se letos konalo u Věrečka.

Výběr her byl poměrně široký, přesto zastánci složitějších taktických her místy trpěli, když se dlouhé hodiny hrály hry jako Can’t stop, Blokus , SET, skládaly puzzle… (Aktivity se Věrce prosadit nepovedly…) a hry jim podobné… Ovšem řada přišla i ty pravé taktické hry.

Mezi deskovkami jsme i trochu pracovali. Mireček rozdal úkoly a tak jsme s Ráďou za pomoci Jurových rad linoucích se od umývání nádobí zvládly krásně poskládat nařezané dřevo. (Doufejme, že ještě nespadlo… 🙂 )

Neopomenutelnou součástí celé víkendovky bylo také jídlo – za výborné Chilli con carne patří Věrce velké uznání! 🙂

Po několika hrách Bang! a 7 divů světa jsme dlouho do noci, či brzkého rána, hráli Zeměplochu. Když nám (našemu týmu – já a Ráďa) Mireček zákeřným propadem půdy zboural obě naše pracně postavené budovy, jaly jsme se mu už jen chvíli škodit a pak jít spát.

Ovšem moc jsme se nikdo nevyspali, asi po hodině, kdy už definitivně skončili i ostatní následovaly dlouhé noční debaty mimo jiné o ubohých pandích p(l)acičkách.panda

Ráno nás probudil náhlý příliv adrenalinu, když Věrka sedla ke klavíru a spustila budíček – Imperiální pochod. Honem, honem! Vstávat! Rychle oblékat! Rychle!!!

https://www.youtube.com/watch?v=-bzWSJG93P8

Když už vstali všichni a Radim si zvládl i obléct ponožky, zakončili jsme celé deskohraní ještě několika posledními, zvlášť u Mirečka s Radimem oblíbenými, hrami SETu.

V průběhu celých deskovek byly rozdávány body za vítězství v jednotlivých hrách, většinou i za druhá a třetí místa (ideálně ve hrách, které zabraly alespoň půl hodiny). Některým přibývaly body rychle, jiným, a to ať se snažili sebevíc, naopak vůbec. Body za hry stylu „Kdo dřív usne“ nabyly uznány. Takže vítězem celého deskovkového maratonu se stal, a už to začíná být okoukané, Mireček. 🙂

Pro vítěze byly připraveny skvělé ceny (kterých se Mirek s Věrkou chtěli zbavit, ale pššt!) – tři pozoruhodné kalendáře. Jejich novými majiteli se stali Jura s Radimem a díky pár výhrám v Bang! i já. Cena pro Mirečka jakožto úplného vítěze byla slušivá kšiltovka „Toi toi“.

Deskovkám zdar!

Napsat komentář